#munchmuseet #party #livetweet

By Lin Stafne / March, 6, 2012 / 0 comments

Tweet + Meet = Tweetup

Torsdag 23. februar inviterte Munchmuseet tvitrere & co til en kveld på museet med DJ, omvisninger, livetweets og åpen bar/café

Hans-Petter Nygård-Hansen åpnet kvelden med å fortelle publikum hva en tweetup er, og hva som egentlig er forskjellen mellom Twitter og Facebook. @hpnhansen ble nylig kåret til ”Årets sosiale medier-personlighet” under Social Media Days i Oslo, bl.a. for sin blogg.

Kuratorer, museumslektorer og freelance omvisere fortalte om Munch som kunstner og introduserte de tre aktuelle utstillingene. Gerd Woll, tidligere førstekonservator ved Munchmuseet og innehaver av Ridder av St.Olavs orden for sin Munchforskning, snakket om “Arbeidere i snø”, som var tema for hennes magisteravhandling i sin tid. Akkurat nå vises både Munchs skulptur og en versjon av maleriet på Munch-museet, samtidig som det stilles ut en versjon i Schirn Kunsthalle i Frankfurt.

Rapperen Espen Skauen fremførte bl.a. låta  “Ode til Edvard”, som tar utgangspunkt i Edvard Munchs egne tekster. “Hvis Edvard Munch hadde levd nå, hadde han garantert rappet”, lød det fra scenen, før han fikk et unisont publikum til å rope taktfast “Edvard Munch! – Edvard Munch!”

Øystein Sjåstad, som fikk Munch-stipendet i fjor for sin Munchforskning, imponerte som DJ fra mezzaninen resten av kvelden og kronet dette som et arrangement på tvers av det vanlige.

Mange benyttet anledningen til å lage sine egne frottasjer, og en høyst kompetent jury bestående av Gerd Woll, Magne Bruteig og Ute Kuhlemann-Falck kåret tre vinnere: Marianne Devold Kjellsen vant 1.premie med bildet “I was lost in the forest with my two wolves”, mens 2.plass ble delt mellom Camilla von Køppen og Peter Holme.

Marianne Devold Kjellsen, "I was lost in the forest with my two wolves"