Munch-museet på Google Art Project

By Lin Stafne / July, 6, 2012 / 1 comments

Google Art Project Munch-museet samarbeider med Google i den enorme digitale kunstsatsningen Google Art Project. Her får publikum tilgang til et enormt utvalg av kunstverk, og det finnes unike muligheter til å lære mer om enkeltkunstnere og kunstsamlinger over hele verden.

Google Art Project er et godt eksempel på en moderne interaktiv nettutstilling. På Google Art Project/The Munch Museum har folk over hele verden nå tilgang til 53 av Edvard Munchs hovedverk. Les mer om satsningen her. Munch-museet hadde lenge ønsket seg et interaktivt galleri der publikum kunne sette sammen sine egne “utstillinger” av Edvard Munchs kunst. I Google Art er nettopp dette mulig. I tillegg kan man finne verk av andre kunstnere som er spennende å se ved siden av Munch’s bilder.

Edvard Munch, "Kiss IV", 1902 © Munch-museet/Munch -Ellingsen Gruppen/Bono Edvard Munchs tresnitt “Kyss IV” fra 1902 er et av verkene som er med på å representere Munch-museets samling, og dette vises akkurat nå i utstillingen “Pubertet. Sommerutstillingen 2012″.

Her får du mer informasjon om verket.

Bildene er høyoppløselige, og du kan komme enda nærmere enn i virkeligheten.

Ved å klikke på “Add to Gallery”, kan du legge bildet til i ditt eget galleri.

Her logger du deg på din egen konto for å kunne lage et personlig galleri.

 

Du velger selv om du vil holde utstillingen din for deg selv eller dele med venner.

Munch-museet understreker at dette er et første steg i samarbeidet, og vi vil veldig gjerne ha ideer og innspill fra publikum til hva vi kan gjøre bedre. Hva mener du?

Google Norges blogg kan du lese om lanseringen i Paris 3. april i år.