Frottasjekonkurranse

By Lin Stafne / February, 1, 2012 / 3 comments

Eksperimentering med frottasjeteknikk

Har du noen gang lagt et stykke papir over en mynt og tegnet over med blyant eller fargestift? Da kjenner du allerede den eldste av alle trykketeknikker.

 

Vinnerbilde uke 4I forbindelse med den nåværende utstillingen “Ikke tegning – ikke trykk: Edvard Munchs frottasjer” inviteres publikum til å eksperimentere med frottasjeteknikk i utstillingens siste sal. I den anledning lanserer Munch-museet en konkurranse der vi hver uke kårer ukens frottasje. Første vinnerbilde er “Blåhåret mann i røkejakke” av Kenneth Furre. Ukens vinner kan velge blant et utvalg av flotte premier fra museumsbutikken, som også er utstilt i en vitrine ved siden av arbeidsbordet. Utstillingen varer til 28. mai og ved slutten av utstillingsperioden kåres tre hovedvinnere som belønnes med flotte premier. Les mer om konkurransen her.

 • http://museumsandmedia.blogspot.com/ Hege Børrud Huseby

  Jeg likte denne aktiviteten skikkelig godt! Det var så enkelt å lage noe fint, og derfor mulig for alle, uansett tegneerfaring, å delta.

  Jeg synes dere virkelig har klart det Nina Simon skriver om i dette innlegget:
  http://museumtwo.blogspot.com/2009/03/self-expression-is-over-rated-better.html

  • http://twitter.com/themunchmuseum The Munch Museum

   Takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Vi har allerede fått inn over 1000 frottasjer siden utstillingen åpnet 20 . januar, så det er tydelig at dette fenger. Flott at du deler Nina Simons blogg – en viktig inspirasjonskilde for fremadskuende museer i dag.

 • liv_haug

  Tusen takk for hyggelig kort, og det fantastiske arbeidsheftet. Ungene synes det var veldig stas,heftet vil bli flittig brukt.

  Mvh
  Oss på Ulverud Skole
  Liv Haug